حمل و نقل هوایی یک روش حمل و نقل سریع و کارآمد برای کالا است. خطوط هوایی بیش از 52 میلیون تن کالا در سال حمل می کنند که بیش از 35 درصد تجارت جهانی را از نظر ارزش و کمتر از 1 درصد تجارت جهانی را از نظر حجمی نشان می دهد. این معادل 6.8 تریلیون دلار کالا در سال یا 18.6 میلیارد دلار کالا در روز است. با این حال، اثرات COVID-19 بر صنعت به طور چشمگیری بر صنعت هوایی از جمله بار هوایی تأثیر گذاشت. در سال 2020، تن کیلومتر بار موجود در کل صنعت 21.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت. با این حال، تا پایان سال، تن کیلومتر بار در کل صنعت به مقادیر تقریباً قبل از COVID-19 بازگشته است. با توجه به حمل و نقل محموله های هوایی در سراسر جهان و بسیاری از طرف های مختلف درگیر در زنجیره تامین، مهم است که نگاهی به حمل و نقل محموله برای حمل و نقل هوایی بیندازیم.
شما مشتریان عزیز میتوانید با اطمینان خاطر ارسال محموله های پستی خود را به ماهکس بسپارید تا در کوتاه ترین زمان ممکن آن را به مقصد مورد نظر شما برسانیم .
حمل و نقل بار چیست؟
جابجایی محموله بخشی از زنجیره تامین است که بخش اول آن پردازش بار در محوله تاسیسات بار می باشد. از تحویل در فرودگاه مبدأ تا آماده شدن برای بارگیری در هواپیما، تا تخلیه در مقصد و تحویل به گیرنده / حمل و نقل، مراحل بسیاری با جابجایی محموله درگیر است که برای اطمینان از تحویل ایمن محموله ها باید به دقت دنبال شوند. رویه های ایمن و قابل اعتماد بایستی در مراحل برنامه عملیاتی اصلی محموله (MOP) یافت شوند.
برنامه عملیاتی اصلی محموله (MOP) چیست؟
طرح عملیاتی اصلی (MOP) فرآیندهای کلیدی و فرآیندهای فرعی مربوط به حمل و نقل محموله هوایی از فرستنده به گیرنده را به شیوه ای سیستماتیک و هماهنگ توصیف می کند. این زنجیره تامین محموله هوایی را با اولین توصیف استاندارد، تایید شده توسط صنعت، از فرآیند ابتدا تا انتها برای حمل و نقل محموله هوایی را ارائه می دهند.
نحوه دریافت و پذیرش محموله هوایی برای حمل و نقل
طرح عملیاتی اصلی (MOP) فرآیندهای کلیدی و فرآیندهای فرعی مربوط به حمل و نقل محموله هوایی از فرستنده به گیرنده را به شیوه ای سیستماتیک و هماهنگ توصیف می کند. این زنجیره تامین محموله هوایی را با اولین توصیف استاندارد، تایید شده توسط صنعت، از فرآیند ابتدا تا انتها برای حمل و نقل محموله هوایی را ارائه می دهند.مرحله بعدی در لجستیک نحوه دریافت و پذیرش محموله هوایی برای حمل و نقل است. این یک فرآیند چند مرحلهای است که شامل سهامداران مختلف از جمله شرکتهای حمل و نقل و همچنین ارائهدهندگان خدمات حملونقل بار و زمینی و غیره میشود.
در طول فرآیند حمل و نقل، ایمنی یک اولویت برای همه طرف های زنجیره تامین محموله هوایی است. به عنوان مثال، اطمینان از برچسب زدن و شناسایی واضح و صحیح بسته ها مهم است. علاوه بر این، بستهها باید با محتوا مطابقت داشته باشند و بتوانند کالا را از هرگونه آسیب محافظت کنند.
بیایید نگاهی دقیقتر به اتفاقاتی بیاندازیم که پس از دریافت محموله توسط شرکت حملونقل، هنگام بحث در مورد حمل و نقل محموله هواییانجام می پذیرد، زیرا بسیاری از آمادگیها برای پرواز در آنجا اتفاق میافتد.
دریافت محموله در دامنه حامل
هنگامی که کامیون حمل و نقل بار به محل انبار شرکت حمل رسید و راننده کامیون ورود آنها را به نمایندگی حمل بار اطلاع داد، بخش پذیرش انبار باربری کالا را دریافت کرد آنها باید اطلاعات زیر را از قبل دریافت کرده باشند، به همین دلیل است که تشکیل پرونده الکترونیکی همیشه توصیه می شود:
اطلاعات بارنامه الکترونیکی هوایی
اطلاعات بارنامه الکترونیکی هاوس برای محموله های تلفیقی
شماره و نوع کامیون (در صورت وجود)
زمان تخمینی رسیدن (در صورت وجود)
نیازهای غربالگری امنیتی (در صورت شناخته شدن/در دسترس بودن)
پس از دریافت اطلاعات، و رسیدن کامیون، یک اسلات تخلیه و موقعیت به راننده اختصاص داده می شود. اسلات های مختلفی بر اساس نیازها داده می شود، مانند کالاهای خطرناک، حیوانات زنده، ULDs، محصولات مراقبت های بهداشتی و غیره.
پذیرش حمل و نقل
هنگام پذیرش محموله به عنوان آماده حمل، پرسنل حمل و نقل زمینی و محموله فرودگاه باید چندین مرحله را برای برآورده کردن الزامات حمل و نقل کالا از طریق هوا انجام دهند. اول، آنها باید بررسی کنند که آیا محموله ها دارای مجوز امنیتی هستند یا خیر. سپس آنها باید یک بررسی آماده برای حمل انجام دهند. این مستلزم تأیید این است که همه اطلاعات با محموله واقعی مطابقت دارند و اطمینان حاصل شود که همه تحریمها و محدودیتهای عملیاتی اعمال میشوند. هنگامی که همه چیز بررسی شد، اطلاعات در برابر رزرو معتبر و به روز می شوند. هدف اصلی اطمینان از مطابقت محموله ها است
پس از پذیرش محموله های آماده برای حمل، پرسنل بار فرودگاه و خدمات زمینی می توانند محموله هوایی را برای پرواز آماده کنند. کالای ترانزیت باید یک بار دیگر پردازش و ترخیص شود. کالاهای باقی مانده در هواپیما که در حال ترانزیت هستند، محموله ترانزیت محسوب می شوند. خدمات حمل و نقل بار و زمینی باید این محموله ترانزیت را بررسی های امنیتی، از جمله غربالگری اشعه ایکس و تشخیص ردیابی انفجاری (ETD) انجام دهند. یک بررسی دقیق از e-AWB، یکپارچگی اطلاعات محموله و تعداد قطعات را بایستی نشان دهد. پس از دریافت جزئیات پیش از طرح حمل شرکت حمل و نقل، باید یک طرح آماده سازی تهیه شود که نشان می دهد محموله های هوایی چگونه برای پرواز آماده می شود و اطلاعات به انبار ارسال می شود.
نحوه تخلیه بار هوایی
نحوه تخلیه محموله هوایی نسبت به فرآیند حمل و نقل و بارگیری شامل مراحل کمتری برای بار فرودگاهی و متصدیان زمینی است. با این حال، هنوز قوانین و مقررات بسیاری وجود دارد که کارکنان بار و حمل و نقل زمینی باید از آنها پیروی کنند. پیروی از پروتکل های ایمنی سطح شیب دار در حین انجام وظایف به شیوه ای روشمند به کاهش تصادفات و کنترل زمان چرخش هواپیما کمک می کند. بر اساس دستورالعمل حمل بار یاتا، مراحل زیر برای تخلیه محموله هوایی ذکر شده است:
تخلیه و ارسال محموله به انبار
تحویل محموله ها
ارسال محموله ها
محموله ها را به فورواردرها تحویل دهید
راهنمای حمل بار یاتا چیست؟
کتابچه راهنمای حمل و نقل یاتا (ICHM) انتشاری از جدیدترین روشهای توصیه شده برای ذینفعان خطوط هوایی است. تمام اسناد مورد نیاز را در قالب گام به گام در دسترس ارائه می دهد. این کتابچه توسط یک شورای یاتا به نام ICHC (شورای مشورتی حمل و نقل محموله یاتا) که در سال 2011 توسط شورای مشورتی بار (CAC) تأسیس شد، توسعه یافته است. به گفته آندره ماژرس، کارگو میل و تجارت الکترونیک، «راهنمای حمل بار یاتا (ICHM) همه دستورالعملهای کاری از درب منزل، از فرستنده تا گیرنده، با تمرکز قوی بر فعالیتهای فرودگاه تا فرودگاه که در آن حملکنندگان کالا و خطوط هوایی فعالیت میکنند، را پوشش میدهد. مدیریت عملیات در یاتا در شماره فعلی شامل 19 فصل در راستای برنامه عملیاتی اصلی (MOP) می باشد. این شامل به روزترین مقررات مربوط به جابجایی محموله و 10 ضمیمه برای گسترش این موضوع است، از جمله واژه نامه، نمودارها، می باشد.